iran فارسی
english English
ورود به حساب کاربری

صنایع الکترونیک، مخابرات و روشنایی

پروفیل آلومینیوم هیت سینک Heat Sink

هیت سینک یا Heat Sink قطعه­ای است آلومینیومی که برای خنک کردن و گرفتن گرمای حاصل از کارکرد قطعات الکترونیکی نصب شدهِ رویِ پروفیل روشنایی مورد استفاده قرار گرفته و موجب بالا رفتن عمر آنها و کاهش مصرف برق می شود. برای ساخت هیت سینک، بیلت آلومینیوم (شمش آلومینیوم) را با آلیاژهای خاص، به مدت 4 تا 6 ساعت درون…

اشتراک گذاری در

هیت سینک یا Heat Sink قطعه­ای است آلومینیومی که برای خنک کردن و گرفتن گرمای حاصل از کارکرد قطعات الکترونیکی نصب شدهِ رویِ پروفیل روشنایی مورد استفاده قرار گرفته و موجب بالا رفتن عمر آنها و کاهش مصرف برق می شود.

برای ساخت هیت سینک، بیلت آلومینیوم (شمش آلومینیوم) را با آلیاژهای خاص، به مدت 4 تا 6 ساعت درون کوره با دمای 500 درجه سانتیگراد گرما داده و از داخل قالب اکستروژن با فشار عبور می دهند تا شکل قالب مورد نظر را بخود بگیرد. سپس با عملیاتی همچون سرد کردن، استرچ کردن (کشیدن) و برش در کوره ایج به سختیِ استاندارد دلخواه رسانده و بعد طبق درخواست مشتری برش، پانچ (سوراخ کاری) و (در صورت نیاز) بعد از طی فرآیند آنودایز (آبکاری آلومینیوم یا اکسید کردن سطح آن) تحویل می دهند (البته از مس هم در ساخت هیت سینک استفاده می شود که امروزه مزایای آلومینیوم بیشتر از مس ارزیابی می گردد).

علت آدونایز کردن آلومینیوم زیباسازی، مقاومت بخشی، استحکام دهی بیشتر به این فلز در مقابل عوامل خوردگی و سایش است.

پروفیل آلومینیوم هیت سینک Heat Sink
پروفیل آلومینیوم هیت سینک Heat Sink

 

نکته اینکه حتی آلیاژهای مختلف پروفیل آلومینیوم سری 6000 هم عملکردهای مختلفی در بحث انتقال حرارت دارند. متداول­ترین و مناسب ترین آلیاژها در ساخت هیت سینک عموما6061  و  6063 محسوب می شوند:

آلیاژ 6061: رسانایی گرمایی 166 (بر حسب وات بر کلوین متر)

آلیاژ 6063: رسانایی گرمایی 201

آلیاژ 1050: رسانایی گرمایی 229

باید توجه داشت که آلیاژ 1050 علیرغم رسانایی بالاتر، بدلیل نرم بودن مکانیکی برای تولید هیت سینک مناسب نمی باشد. نظر به موارد فوق، عملکرد هیت سینک ها تابع این متغییرهاست:

  • نوع جنس استفاده شده
  • سرعت انتقال هوا
  • عملیات سطحی
  • و طراحی برآمدگی ها و پره های آلومینیومی آن