زبان فارسی
iranفارسی
englishEnglish
ورود به حساب کاربری
شمش آلیاژ A-413 تولیدی بازرگانی آلومینیوم یادگار پدر گلپایگان 1,450,000
شمش 1000p-99.1 آلومینیوم المهدی 1,758,779
شمش 1000P-99.7 آلومینای ایران 2,004,697
شمش 1000P-99.5 آلومینای ایران 1,803,322
شمش 1000p-99.25 آلومینای ایران 1,772,407
شمش 1000P-99.7 آلومینیوم المهدی 1,906,420
بورس

ثقفی سکان مدیریت ایرالکو را به دست گرفت

به گزارش اتاق خبر ایراک ،مهدی ثقفی مدیرعامل جدید ایرالکو در اولین گفت و گوی رسانه ای خود پس از انتصاب در ارتباط با تغییرات فراوان چند سال اخیر در شرکت ایرالکو، اظهار کرد: شرکت آلومینیوم ایران اولین واحد تولید آلومینیوم در خاورمیانه بوده و سال ‌تاسیس آن به قبل از انقلاب بر میگردد که قائدتا باید این شرکت از…

اشتراک گذاری در
مهدی ثقفی مدیرعامل ایرالکو

به گزارش اتاق خبر ایراک ،مهدی ثقفی مدیرعامل جدید ایرالکو در اولین گفت و گوی رسانه ای خود پس از انتصاب در ارتباط با تغییرات فراوان چند سال اخیر در شرکت ایرالکو، اظهار کرد: شرکت آلومینیوم ایران اولین واحد تولید آلومینیوم در خاورمیانه بوده و سال ‌تاسیس آن به قبل از انقلاب بر میگردد که قائدتا باید این شرکت از نظر ظرفیت و جایگاه بنگاه اقتصادی فعال در کشور توسعه پیدا می‌کرد اما در سال‌های اخیر به دلیل نبود مدیریت واحد و توجه نکردن به توسعه این شرکت از توسعه بازمانده است.

مدیر عامل جدید ایرالکو، افزود: سال‌های اخیر در راستای اجرایی شدن اصل ۴۴ و خصوصی سازی بنگاه‌های اقتصادی سهام این شرکت خرد شده و هر ۲۰ درصد سهام به هر فرد یا دستگاه سپرده شده که این خرد شدن سهام و نبود دیدگاه‌های سهامداران در یک راستا به مدیریت این شرکت لطمه زیادی وارد کرده وهمچنین بین سهامداران که ‌می‌توانستند یک عضو در هیات مدیره داشته باشند اختلاف نظر وجود داشته که از آن زمان شرکت ایرالکو دچار مشکلات زیادی شده است.

وی با اشاره به وضعیت بحرانی شرکت آلومینیوم ایران و پذیرفتن مدیریت این شرکت در شرایط بحرانی، گفت: در حال حاضر شرایط شرکت آلومینیوم ایران بسیار بحرانی است و بنده از ۲ماه پیش که وکالت آن از کارگزاری سهام عدالت به ایمیدرو واگذار شده است به عنوان رئیس هیات مدیره منصوب شدم که در این ۲ماه وضعیت شرکت بسیار بحرانی ارزیابی شد به همین جهت تمام سهامداران به این نتیجه رسیدند که بنده مدیریت اجرایی شرکت را هم عهده دار شوم.

عضو هیات عامل ایمیدرو ادامه داد: سوابق کاری بنده علاوه بر حضور چندین و چند ساله در صنایع آلومینیوم و فولادی کشور، حدود ۵ سال به عنوان مدیر عامل آلومینیوم المهدی برگزیده شدم و روزی که از آنجا خارج شدم تمام دیگ‌های تولید با ظرفیت صد در صد در حال فعالیت بوده که شرایط خوبی برای کار در آنجا فراهم شده بود.

ثقفی در ارتباط با تامین مواد اولیه و ظرفیت تولید آلومینیوم در ایرالکو خاطر نشان کرد: در وضعیت فعلی شرکت آلومینیوم ایران به سختی مواد اولیه برای تولیدات خود را تامین می‌کند و برای اینکه چراغ تولید این کارخانه خاموش نشود با ظرفیت ۱۲ تا ۱۳ هزار تن به جای ۱۵ هزارتن در حال فعالیت است که به دلیل فرسودگی دیگ‌های ظرفیت تولید کاهش یافته است.

مدیرعامل ایرالکو بیان کرد: در حال حاضر بازسازی یک دیگ تولید بیش از ۱۵۰ هزار یورو هزینه دارد که این هزینه سنگینی برای واحدهای تولیدی کشور بوده به همین دلیل تولید را کاهش دادیم که دیگ‌های تولید از مدار خارج نشود.

وی با اشاره به برنامه‌های مدیریتی خود و نجات این شرکت از بحران، گفت: برنامه‌های ایرالکو به ۲ قسمت تقسیم شده که در مرحله اول برنامه‌های تاکتیکی برای بهبود تا این بیماری که در حالت اورژانسی قرارگرفته نجات پیدا کند که اقدامات ضروری و روزمره است اما اقدامات استراتژیک که این برنامه‌ها برای پیدا کردن جایگاه درخور آلومینیوم ایران است.

ثقفی ادامه داد: از جمله اقداماتی که برای بهبود وضعیت ایرالکو در نظر گرفته شده این است که هفته آینده در بازدید و مطالعاتی که از شرکت آلومینیوم ایران خواهم داشت برنامه مدونی تدوین خواهد شد که برای یکی دو سال ‌آینده این برنامه اجرایی خواهد شد.

مدیر عامل شرکت آلومینیوم ایران با بیان اینکه اولین اقدام برای بهبود وضعیت آلومینیوم ایران ساماندهی بحث واردات مواد اولیه خواهد بود، اظهار کرد: این واردات باید به صورت برنامه‌های راهبردی طولانی مدت نوشته شود و با توجه به میزان واردات در صنعت آلومینیوم تنها صرفه اقتصادی تولید آلومینیوم در کشور انرژی ارزان است.

وی در این باره گفت: اگر قیمت انرژی به حد قیمت کشورهای دیگر باشد این صنعت دیگر ارزش افزوده‌ای ندارد و تولید آن در کشور توجیه اقتصادی نخواهد داشت.

ثقفی با اشاره به اولین اقدامی که برای بهبود وضعیت ایرالکو صورت خواهد گرفت خاطرنشان کرد: مهمترین اقدام در حوزه مدیریت این خواهد بود که مواد اولیه‌ای که از خارج از کشور، وارد ایران می‌شود را برای یکسال تا دو سال دسته بندی کنیم و تامین کنندگانی که قیمت و کیفیت مناسبی دارند شناسایی کرده و از طریق اخذ تسهیلات و یا بارتل (تهاتر محصول با مواد) محصولات خود را تولید کنیم.

وی افزود: بحث دیگر شرکت ایرالکو، نیروی انسانی آن است که وضعیت خوبی ندارد از این رو بازنشستگان بلا تکلیف مانده‌اند و عده‌ای کار نمی‌کنند و یا بیش از ۱۲۰ ساعت اضافه کاری می‌کنند که می‌شود گفت این سازمان بسیار بیمار است.

مدیرعامل جدید ایرالکو بیان کرد: یکی از اقدامات مهمی که هر مدیری در زمان مدیریت خود در این شرکت باید انجام میداده احداث خط تولید آند سازی که شامل ۳ کارخانه مجزا است که هرچه سریع تر با مشورت سازمان محیط زیست در بیرون از شهر اراک و در ناحیه خیرآباد احداث خواهد شد.

مدیر عامل ایرالکو در ارتباط با قراردادهای نوسازی با شرکت‌های خارجی اظهار کرد: با شرکت NFC چین قرارداد بزرگی بسته شده برای تعمیر یا جایگزینی دیگهای فرسوده و مقدار زیادی روی این قضیه کار کردند که تولید ایرالکو در ظرفیتی که صرفه اقتصادی داشته باشد حفظ شود.

وی همچنین در ارتباط با لغو عرضه بلوک ۱۹ درصدی شرکت ایرالکو در بورس و نگرانی‌ها از ایجاد انحصار در صنعت آلومینیوم ایران گفت: بنده هنوز تحقیقاتی در این باره انجام نداده‌ام زیرا به محض پذیرفتن مدیر عاملی ایرالکو مدیر بازرگانی و مدیرعامل قبلی از شرکت رفته بودند اما گفته می‌شود گزارشی به شورای رقابت ارسال شده که اگر این بلوک توسط خریدار جدید تصرف شود آلومینیوم در کشور با قانون ضد انحصار معارضه خواهد داشت به این معنا که به سمتی پیش خواهیم رفت که صنعت آلومینیوم در انحصار یک فرد قرار خواهد گرفت که تبعاتی همچون التهاب در بازار، سلب آزادی عمل و لطمه دیدن صنایع پایین دستی خواهد شد اما در آینده با انجام تحقیقات این سوال را فنی تر جواب خواهم داد.

ثقفی در انتها با اشاره به شرایط واقعی آلومینیوم ایران در افق ۱۴۰۴، تصریح کرد: در گذشته صحبت هایی شده بود که در افق ۱۴۰۴ صنعت آلومینیوم کشور به تولید یک میلیون تن برسد اما واقعیت این است که با وضعیت فعلی در صنعت آلومینیوم ایران به نظر نمی‌رسد افق روشنی در مقابل این صنعت وجود داشته باشد مگر این که یک عزم و اراده جدی برای توسعه صنعت آلومینیوم در کشور وجود داشته باشد که اگر این عزم وجود نداشته باشد ایران در سال‌های آینده به یکی از بزرگترین مصرف کنندگان و واردکنندگان این محصول تبدیل خواهد شد.

وی افرود: در حال حاضر ۳۵۰ هزار تن آلومینیوم در کشور تولید می‌شود که از سوی دیگر ۱۵۰ هزارتن آلومینیوم به کشور وارد می‌شود و اگر مصرف بین ۵ تا ۱۰ درصد در سال افزایش پیدا کند و تولیدکنندگان داخلی نتوانند قدرت تولید خود را افزایش دهند با خارج شدن ارز فراوان از کشور در سال‌های آینده رو‌به رو شویم.

نظرات: (0 نظر ثبت شده)

ورود به حساب کاربری

جهت ثبت نظر پیرامون محتوا یا خبر فوق میبایست ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.

ورود به حساب کاربری

آلومینیوم پلاس

آلومینیوم پلاس یک پلتفرم آنلاین و هوشمند برای تحلیل بازار آلومینیوم ایران و جهان است که پاسخگوی نگرانی‌های تولید کنندگان و فعالان اقتصادی، دسترسی فوری، دقیق، شفاف و بی‌واسطه به اطلاعات مهم و کاربردی است.