زبان فارسی
iranفارسی
englishEnglish
ورود به حساب کاربری
بیلت 6063-7 آلومینیوم ایران(ایرالکو) 1,669,241
شمش آلیاژ ADC12 آریا کابل فدک 1,145,000
شمش آلیاژ ADC12 فناوران آلومینیوم ایده آل آمیژه 1,080,000
شمش 1000p-99.75 آلومینای ایران 1,275,707
اکسید آلومینیوم آلومینای ایران 322,225
هیدروکسید آلومینیوم آلومینای ایران 290,003
بورس

نحوه قیمت‌گذاری محصولات فلزی در بورس تصویب شد

ستاد تنظیم بازار در نشست اخیر خود نحوه قیمت‌گذاری پایه و عرضه محصولات فلزی در بورس کالا را تعیین کرد. به گزارش اتاق خبر ایراک و به نقل از شاتا، در این نشست، اعضای ستاد در راستای بهره‌مندی صنایع پایین دستی از امکان رقابت و اجرای فرمول پایه محصولات فولادی در نوسانات مثبت و منفی بازار و رعایت روح ضوابط موجود…

اشتراک گذاری در
نحوه قیمت‌گذاری محصولات فلزی در بورس تصویب شد

ستاد تنظیم بازار در نشست اخیر خود نحوه قیمت‌گذاری پایه و عرضه محصولات فلزی در بورس کالا را تعیین کرد.


به گزارش اتاق خبر ایراک و به نقل از شاتا، در این نشست، اعضای ستاد در راستای بهره‌مندی صنایع پایین دستی از امکان رقابت و اجرای فرمول پایه محصولات فولادی در نوسانات مثبت و منفی بازار و رعایت روح ضوابط موجود در بورس، مقررکردند ؛ در تعیین قیمت پایه محصولات فولادی در بورس کالا از این پس قیمت پایه تطبیقی (افزایشی – کاهشی) ملاک محاسبه و تعیین نرخ پایه قرار گیرد.

این در حالی است که قبل از این میانگین قیمت چهار عرضه قبل ملاک نرخ پایه بورس فلزات قرار گرفته بود و عملا امکان بهره‌مندی از نرخ پایه کاهشی در صورت نبود متقاضی وجود نداشت.

در عین حال با توجه به چندین مرحله عرضه شمش آلومینیوم در بورس کالا و به منظور کاهش اختلاف قیمت پایه و قیمت کشف شده محصولات آلومینیومی و مس در بورس کالا مقرر شد، قیمت پایه محصولات آلومینیومی و مس در بورس کالا با استفاده از نرخ نیمایی محاسبه و تعیین شود.

در مورد بقیه فلزات غیرآهنی (سرب و روی و …) نیز تاکید شد با رصد دقیق عملکرد عرضه واحدهای تولیدی در بورس، در صورت کشف قیمت نهایی بالاتر از قیمت نیمایی، کمیته تخصصی مربوطه پس از بررسی ، در صورت نیاز در محاسبه و تعیین قیمت پایه محصولات مذکور بازنگری نماید.

به موجب مصوبه ستاد تنظیم بازار مقرر شد میزان تناژ برای خریداران مجاز مقاطع طویل فولادی (تیرآهن و میلگرد) حداقل 20 تن و حداکثر 220 تن باشد تا امکان خرید برای مصر‌ف‌کنندگان خرد نیز فراهم شود.

پیش از این نامه‌ای از سوی معاونت امور معادن و صنایع معدنی در خصوص بررسی استفاده از ارز نیمایی به جای ارز رسمی در محاسبه قیمت پایه محصولات آلومینیومی در بورس کالا و همچنین نامه دیگری در مورد محاسبه قیمت پایه محصولات فولادی به صورت قیمت پایه تطبیقی از سوی همین معاونت به دبیرخانه ستاد تنظیم بازار ارسال شده بود. در پی ارسال این دو نامه ، جلسه‌ای به فوریت در دبیرخانه تنظیم بازار، با حضور معاون امور معادن و صنایع معدنی ، مدیر کل دفتر برنامه ریزی تامین، توزیع و تنظیم بازار و به ریاست دبیر کارگروه تنظیم بازار برگزار شد و نتیجه این نشست، پس از طرح در کارگروه تنظیم بازار با رویکرد حمایت از مصرف کنندگان خرد و ایجاد فضای رقابت کامل‌تر مصوب شد.

در این نشست همچنین بررسی پیشنهادی در خصوص پیش فروش لوازم خانگی مطرح و مورد بررسی قرار گرفت.اعضای ستاد تنظیم بازار پس از بررسی جوانب این موضوع موافقت خود با طرح پیش فروش لوازم خانگی بدون تبعیض برای واحدهای توانمند و بدون مداخله دولت اعلام کردند.

بر این اساس اعضای کارگروه اعلام کردند با اجرای این طرح به شرطی موافقت دارند که رفتار مبتنی بر حمایت دولت، وزارت صنعت، معدن و تجارت و کارگروه تنظیم بازار مورد انتظار نباشد.

با این پیش فرض، در صورت توافق مقامات مسئول ، پیشنهاد دهندگان یا شرکت‌های مشابه می‌توانند از ظرفیت‌های اجرایی و تخصصی خود برای پیاده‌سازی هر گونه طرح در فضای مشابه به شکلی رقابتی استفاده کنند. ضمن اینکه با اعلام سازمان حمایت مبنی بر تدوین، تصویب و ابلاغ ضوابط فروش اقساطی و پیش‌فروش کالا در هیات تعیین و تثبیت قیمت‌ها، عملا راه برای شرکت‌های توانمند جهت عرضه کالا با قیمت مقطوع و با کمترین نوسان قیمت وجود دارد و شرکت‌های برند بر اساس ارزش برند و جایگاهی که نزد مصرف‌کنندگان دارند ،با اطلاع رسانی کامل از شرایط و ضوابط عرضه کالای تولیدی خود به شرط رعایت قیمت مندرج در سامانه 124 سازمان حمایت اقدام نمایند.

در پایان مقرر شد گزارشی در خصوص تصمیمات کارگروه به وزیر صنعت، معدن و تجارت برای ابلاغ شیوه اجرای طرح ارائه شود.

نظرات: (0 نظر ثبت شده)

ورود به حساب کاربری

جهت ثبت نظر پیرامون محتوا یا خبر فوق میبایست ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.

ورود به حساب کاربری

آلومینیوم پلاس

آلومینیوم پلاس یک پلتفرم آنلاین و هوشمند برای تحلیل بازار آلومینیوم ایران و جهان است که پاسخگوی نگرانی‌های تولید کنندگان و فعالان اقتصادی، دسترسی فوری، دقیق، شفاف و بی‌واسطه به اطلاعات مهم و کاربردی است.